THE ULTIMATE GUIDE TO C# OBJECT KULLANıMı

The Ultimate Guide To C# Object Kullanımı

The Ultimate Guide To C# Object Kullanımı

Blog Article



C#’da ise bu fonksiyonu işletmek için script bâtınersine ayrı fonksiyon cızıktırmak zorunda kaldık. Okumak ve sermek sinein süflidaki fonksiyonları oluşturmalıyız.

Bunun adına, önceki öğreticide oluşturulan sınıftan BankAccount yöntemleri ve verileri devralan yeni vezneci hesabı türleri oluşturabilirsiniz. Bu yeni sınıflar klası her tür yürekin gereken makul bir davranışla rahatletebilir BankAccount :

Her bir yapı farklı bir mimarinın yahut organizasyonun olası durumlarına seslenme edebilecek tarzda vüruttirilmektedir. İşte lock keywordü bu duruma çok safi bir örnektir. Yaraşıklı zamanlarda kullanmanın başarım ve bakım açısından maliyeti ne derece azalttığı aşikardır.

İşte bu yüzden MyClass derslikına ileri her dileme neticesinde lock keywordü ile konulemlerimizi hiç Thread’a indirgemeli ve çaldatmaışma mantığımızı garanti şeşna almalıyız.

AcceptTab                : VArsayılan kıymeti "false"'dır.şayet "true" yapmış olursanız Klavyeden Tab Tuşuna basıldığındaki vesair nesnelere gitmez.

Zira bu fonksiyon ile bir tag’ın kıymetini kavramak yahut sermek bir çok kodun çkırmızıışmasına sonucu oluyor. Eğer Tag kıymeti yalnızca okunacak ise TagNameTable ve TagValueTable isminde diziler kullanılabilir.

Object sınıfı, C# dilindeki en temel sınıftır ve birşu denli kök ustalıklevi yürekerir. Bu ustalıklevler beyninde nesne oluşturma, denklik karşılaştırması masnu, hash kodu alma kadar işçiliklemler bulunur.

object b=10; //Boxing Üstte b isminde object tipli bir mütehavvil oluşturduk.Bu oluşturduğumuz bileğemekkeni Unboxing onarmak ciğerin bayağıdaki meselelemi yapmamız gerekiyor.

Fevkdaki kullanımda nesne oluşturulurken dershaneın müessis metoduna “yeni” içerikli string bir değer gönderildi. Bu değeri mukabillayabilen örnek derslik şu şekildedir:

CausesValidation: Button'a tıklandığında, doğrulama olaylarını tetikleyip tetiklemediğini belirler.

Yukarıdaki verdiğim derslere çekmece atmadan bu dersi incelerseniz anlamsız gelen yerler olabilir. Bu sebeple öncelikle mafevkdaki dersleri izlemenizi referans ederim.

Interface içerisine metot teşhismlaması yaparız ama işlemleri yazmayız. C# Object Kullanımı Yapılmasını istediğimiz ustalıklemleri, Interface ‘i uyguladığımız klas içerisine edipız.

AutoCompleteMode         : Bu özellik ile kendiliğinden tamamlama ustalıkleminin özellikleri ile ilgilidir ve şunları hileır ve varsayılan olarak None kıymetini içerir.:

Örneğin Scada sayfasında mevcut bir nesne yürekin handle oluşturup bu handle çbalkıldığında tag’a şayan tastir etmek veya sövmek istiyorsanız bu fonksiyonları giymek zorundasınız. Başka bir zorunluluk ise script içinde Timer kullanırsanız olabilir.

Report this page